Tur virtual USEFS reusita studentului
Prezentare
Senat
Cercetare
Management al Calitatii
Facultăţi
Catedre
Educaţie & Sport
Centrul de ghidare
Relaţii Internaţionale
Un. Dunărea de Jos din Galaţi
Un. „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Alte Structuri
CLUBUL SPORTIV AL USEFS


Preşedinte: Veaceslav Mîrzac


Inspector: Mardare Vasile
Lector Universitar

Telefon: +373 22 31 04 30

Clubul sportiv al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport îmbină eforturile catedrelor, decanatelor, edificiilor sportive, ale altor subdiviziuni universitare în scopul de a promova mişcarea sportivă şi olimpică în rîndurile studenţilor şi angajaţilor USEFS.
La universitate sînt create toate condiţiile necesare pentru practicarea sportului şi a culturii fizice, derularea procesului pedagogic, desfăşurarea concursurilor sportive de nivel naţional şi internaţional. Astfel, la dispoziţia membrilor Clubului sportiv sînt puse săli de jocuri sportive, de gimnastică, de forţă, bazin de înot, laborator ştiinţific, săli moderne pentru recuperare după efort fizic, echipament şi inventar de ultima oră. La universitate funcţionează 20 de secţii la probe sportive tradiţionale în ţara noastră. Zece dintre ele sînt probe olimpice.
Principalul eveniment sportiv desfăşurat anul trecut a fost Universiada Mondială de la Napoli (Italia). Selecţionata Moldovei a fost alcătuită, în fond, din studenţi ai Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Doi dintre reprezentanţii instituţiei noastre au urcat pe podiumul de premiere. O evoluţie excelentă a avut, în special, mastertandul Denis Vieru, care a obţinut medalia de aur în turneul de judo la categoria de greutate pînă la 66 de kilograme. De o medalie de bronz în concursul de taekwondo s-a învrednicit studenta Ana Ciuchitu. Este de remarcat că Denis Vieru a devenit învingător în 2019 la turneele internaţionale de Grand Slam de la Paris (Franţa), Baku (Azerbaidjan), Grand Prix de la Antalya (Turcia), a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Tokyo. Asociaţia Presei Sportive din Moldova l-a desemnat pentru aceste performanţe cel mai bun sportiv al anului.
Este îmbucurător şi faptul că studenţii Universităţii sînt premianţi la diferite competiţii internaţionale de cel mai înalt grad.
Universiada precedentă din Moldova a fost una dintre cele mai reuşite pentru sportivii noştri, care au dominat pe tot parcursul desfăşurării ei, acumulînd un punctaj maximal. Sportivii USEFS s-au situat pe prima treaptă a podiumului de premiere la 14 probe sportive. Ei au fost primii în la lupte libere, lupte feminine, baschet feminin şi masculin, tenis de masă feminin şi masculin, trîntă, judo, atletism (concursurile feminin şi masculin), nataţie, cros, volei masculin şi badminton.
USEFS a fost prima în clasamentul general al instituţiilor de învăţămînt superior din ţară.
Prin aulele unicei instituţii de învăţămînt superior de specialitate în domeniul culturii fizice şi sportului din Moldova au trecut sute şi sute de sportivi renumiţi în ţară şi peste hotarele ei. Prin intermediul acestora, universitatea a ajuns să fie una dintre cele mai cunoscute în Europa.

Galerie Foto

CROSUL DE TOAMNĂ 2015

Campionatul USEFS de handbal 2015

Campionatul Universitar la "TRÎNTĂ" 2015

Campionatul USEFS la tenis de masa 2016

Campionatul USEFS la JUDO - 2016

AVIZ JUDO

Cupa mondiala SAMBO - 2016

AVIZ SAMBO

Campionatul national ARMWRESTLING - 2016

AVIZ ARMWRESTLING

Campionatul USEFS Lupte Libere - 2016