reusita studentului
Prezentare
Senat
Cercetare
Management al Calitatii
Facultăţi
Catedre
Educaţie & Sport
Centrul de ghidare
Relaţii Internaţionale
Un. Dunărea de Jos din Galaţi
Un. „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Alte Structuri
CLUBUL SPORTIV AL USEFS
Preşedinte: Mihail Tacu
Lector Universitar
Maestru al Sportului

Telefon: +373 22 31 04 30

Clubul sportiv al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport șmbină eforturile catedrelor practice, decanatelor, edificiilor sportive, ale altor subdiviziuni universitare cu scopul de a promova mişcarea sportivă şi olimpică în rîndurile studenţilor şi angajaţilor USEFS.
La universitate sunt create toate condiţiile necesare pentru practicarea sportului şi a culturii fizice, derularea procesului pedagogic, desfăşurarea concursurilor sportive de nivel naţional şi internaţional. Astfel, la dispoziţia membrilor Clubului sportiv sunt puse săli de jocuri sportive, de gimnastică, de forţă, bazin de înot, laborator ştiinţific, săli moderne pentru recuperare după efort fizic, echipament şi inventar de ultima oră. În universitate funcţionează 20 de secţii la probe de sport tradiţionale în Republica Moldova, zece dintre ele fiind probe olimpice.
Ciclul olimpic precedent, al cărui eveniment principal a fost cea de-a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară de la Londra, a demonstrat că principala sursă de completare a loturilor naţionale îi revine Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport, ai cărei săli au constituit 50 la sută din selecţionata Republicii Moldova.
Cele două medalii de bronz cucerite de Cristina Iovu şi Anatol Cоrоcu, punctele preţioase ale atleţilor Zalina Marghieva (ciocan), Olesea Cojuhari (400m), Iaroslav Muşinschi (maraton), a Serghei Toma şi Ivan Remarenco (judo), Nicolae Ceban (lupta liberă), Pavel Rusu (canotaj) au plasat Republica Moldova pe locul 75 din 85 de ţări care au obţinut cel puţin o medalie şi din 204 de ţări şi teritorii independente, participante la Jocurile Olimpice de la Londra.
Noul ciclu olimpic pentru studenţii USEFS s-a marcat prin rezultate frumoase la Universiada Mondială, ediţia a XXVII- a din Kazan (Rusia).
Succesele obţinute de sportivii USEFS la Universiadă sunt: medalia de argint a studentului Maxim Mamulat, medaliile de bronz ale studenţilor Anatolie Moldovan şi Mihail Cosnicean (lupta la brоu), Dumitru Galagot (box), Zalina Marghiev (atletism), Oleg Sоrghi (haltere), Piotr Ianulov (lupte libere). Studenta Olesea Cojuhari, la finala mare a concursului de 400m plat la care concurenţa a fost extrem de încordată, a obţinut locul al 8-lea. Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport a delegat, ca şi la Jocurile Olimpice de la Londra, în componenţa lotului naţional la Universiada Mondială mai mult de jumătate din numărul total de sportivi, dintre care opt s-au ales cu medalii.
Este îmbucurător faptul că studenţii universităţii sunt prezenţi şi în rîndurile participanţilor la competiţii internaţionale de cel mai înalt rang: campionatele şi cupele mondiale şi europene, campionatele balcanice, campionatele mondiale şi europene rezervate studenţilor şi altor concursuri sportive de anvergură.
Universiada precedentă din Republica Moldova a fost una dintre cele mai reuşite pentru sportivii universităţii, care au dominat pe tot parcursul desfăşurării acesteia. Acumulînd un punctaj maximal, sportivii USEFS s-au situat pe prima treaptă a podiumului de premiere la 10 probe sportive. Astfel, USEFS a fost prima în clasamentul general al instituţiilor de învăţămînt superior din Republica Moldova.
Succesul de la Universiadă a fost preluat cu brio de următoarea generaţie de studenţi în anul 2014, anul desfăşurării Campionatelor Naţionale Universitare.
Titlul de campioni naţionali universitari din anul 2014 l-au cucerit loturile USEFS de volei masculin, baschet masculin, tenis de masă masculin, atletism (masculin şi feminin), cros (masculin şi feminin), judo, lupte libere, trоntă, triatlon forţă, şah.
Prin aulele unicei instituţii de învăţămînt superior de specialitate în domeniul culturii fizice şi sportului din Moldova au trecut sute şi sute de sportivi renumiţi în ţară şi peste hotarele ei. Prin intermediul acestora, universitatea a ajuns să fie una dintre cele mai dotate din Europa.

Galerie Foto

CROSUL DE TOAMNĂ 2015

Campionatul USEFS de handbal 2015

Campionatul Universitar la "TRÎNTĂ" 2015

Campionatul USEFS la tenis de masa 2016

Campionatul USEFS la JUDO - 2016

AVIZ JUDO

Cupa mondiala SAMBO - 2016

AVIZ SAMBO

Campionatul national ARMWRESTLING - 2016

AVIZ ARMWRESTLING

Campionatul USEFS Lupte Libere - 2016